Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes talajjavító ásványok - Alginit, zeolit, mészkőliszt és duzzasztott perlit a kínálatunkban

Természetes talajjavító ásványok - Alginit, zeolit, mészkőliszt és duzzasztott perlit a kínálatunkban

Akinek fontos, hogy kertjét és növényeit természetes alapanyagokkal táplálja, szerencsére számos megoldás közül válogathat. Ezekhez a talajjavító ásványi anyagokhoz a feldolgozás során nem adnak semmilyen mesterséges kiegészítő elemet, természetben megtalálható összetevőik és adott esetben formájuk szerint kerülnek bezsákolásra.

Talajjavító ásványok

Hazai és a Kárpát-medencében megtalálható forrásokból származnak. Összetevőik az évmilliók alatt formálódtak és képződtek, mely idő alatt értékes tápanyagokat halmoztak fel, mely a növények fejlődését mind megjelenésben, mind a gyümölcs mennyiségében és ízében jótékonyan segíti.

Forgalmazott ásványi anyagaink az alginit, a zeolit, a mészkőliszt és a duzzasztott perlit értékes tápanyagaikkal segítik a növények fejlődését, a talaj összetételét és vízháztartását, egészséges flóráját, vagy éppen ph értékét.

A műtrágyával ellentétben túladagolni ezeket nem lehet, nem égetik ki a talajt, vagy a növényzetet, de természetesen érdemes betartani az épeszűség határait. Áruk értéküket tekintve igen kedvező, összehasonlítva a műtrágya piac elszabadult áraival és nehézségeivel. Nem elhanyagolható szempont továbbá az sem, hogy az említett műtrágyával szemben környezetbarát alapanyagról beszélünk, amivel hosszútávon is jót teszünk a földnek. Talajjavító ásványaink felhasználási igények szerinti szemcseméretekben és kiszerelésben kaphatók. Az alginitet zsákos, illetve a locsoláshoz, palántázáshoz is alkalmas púder szerű őrleményt vödrös kiszerelésben kínáljuk. A zeolit több szemcseméretben talajjavítási, valamit kerti tó ápolási célokra zsákokban kapható.

A mészkőliszt egyenzsákokban, míg a duzzasztott perlit kis- és nagy kiszerelésben a palántázási és nagyobb ültetési szándék alapján választható. Termékeink jellemzően egész év során, de a szezon és a bánya kapacitása, ellátása alapján kaphatók. Talajjavító anyagaink részletes bemutatását ide kattintva tekintheti meg, ahol termékenként válogathat.