Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mészkőliszt 25 kg

3.066 Ft
Menny.:db
(1)
Várható szállítás: 2024. június 14.
  • Talajjavító mészkőpor
  • Savanyú talajokhoz
  • Természetes tápanyag
  • Mészhiánypótlás
  • 25 kg/zsák
3.066 Ft
Menny.:db

Leírás

Mészkőliszt 25 kg

A talajjavító mészkőőrlemény puha mészkőből készült termék, amely jó nedvszívó képességű, a talajra juttatva gyorsan oldódik, így a növények számára nagy mennyiségben hozzáférhetővé válik. Hatóanyag tartalma 88-93% CaCO3. A zebegényi mészkőből készült őrlemény összetétele kedvező, hiszen a termék 54%-a a 0,25mm-es mérettartomány alatt található.

A meszezés hatására csökkenthető a talaj savanyúsága, ennek köszönhetően a talaj számos tulajdonságában javulás következik be. A magas Ca2+ szint növeli a növények csírázási képességét és a csíra növények életben maradását. Fokozza a növények ellenálló képességét. A sárgulásnak induló fű megfelelő vízellátás mellett újra kizöldül.

A meszezés termésnövelő hatása legjobban a savanyúságra érzékeny növényeknél mutatkozik. Magyarországon a jelenlegi agrotechnikai színvonal mellett a meszezés gabonaféléknél 0,5-1,5 t/ha, pillangósoknál pedig 30-40%-os terméstöbblet elérését teszi lehetővé. A termék használatával javul a talaj szerkezete, levegő- és vízgazdálkodása, jobb lesz a szerves anyag minősége, csökken a talaj cserepedési hajlama, s a művelő eszközökkel szembeni ellenállása. A kedvezőbb kémhatás és a javuló víz- és levegőgazdálkodás hatására nő a mikroorganizmusok mennyisége, élénkebb lesz a talajélet. Növekszik a légköri nitrogénmegkötés, intenzívebbé válik a nitrifikáció, fokozódik a tápanyagok feltáródása és jobb lesz a műtrágya hasznosulása. Növekszik a növények szénhidrát-, aszkorbinsav- és karotin tartalma.

Meszezés hatására jelentősen növekszik a különböző gyümölcsök eltarthatósága és a csonthéjas gyümölcsök termésmennyisége. Tyúkok mészhiány pótlására is kiválóan használható.

Amennyiben nem biztos a választásban keressen minket szaktanácsadásért, információért, vagy látogasson el ásványi weboldalunkra!

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2023. 05. 16.
Én tyúkok mészpótlására vettem, a szemcse szerkezete teljesen megfelelő és mivel Zebegényi mészkő, ezért kiváló a tyúkok mészpótlására. Jó pár helyen Futor néven kapható, itt kedvező az ára, igaz 25 kilós egy zsák.

Paraméterek

Garantált beltartalmi értékek
Kalcium min. 23,4%
Magnézium 0,28%
Semlegesítő képesség 36,15%

Felhasználás

Természetes eredetű üledékes tengeri mészkő meszezőanyag. Savanyú talajok javítására szolgáló őrlemény. Elősegíti a talaj jobb vízháztartását és szerkezetét, ezáltal a növények fejlődését. Mészhiány pótlására szolgál, így tyúkok (baromfi) részére is kiváló.