Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alginit zsákos 30kg

7.070 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. március 15.
  •  gyors talajjavítás homokos laza területhez
  •  kiváló kondicionáláshoz, növényfejlődéshez
  •  természetes ásványi anyag
  •  62 féle mikró és makróelem
  •  praktikus kiszerelés: 30 kg/zsák
  •  hatástartama 3-6 év
7.070 Ft
Menny.:db

Leírás

Alginit zsákos 30kg

Az alginit a fiatalkorú bazaltos vulkáni kráterekben finom, agyagosodott törmelékkel együtt leülepedett, és anaerob körülmények között megkövesült alga-biomasszából alakult ki. Természetes ásványi anyag, amely 62 elemet tartalmaz, s minden olyan makro- és mikroelem megtalálható benne, amely a komplex talajjavításhoz, kondicionáláshoz és a növények fejlődéséhez szükséges.

Szerves anyag tartalma magas, a legmagasabb humusztartalmú földek humusztartalmának háromszorosa. A talajba juttatva erőteljesen és kedvező irányban megváltoztatja a talaj szerkezetét és vízháztartását. Az alginit a laza homoktalajok kitűnő talajjavító szere. 2-4 kg/m2 mennyiségben (laza homoktalajok esetében 4-6 kg/m2) egyenletesen a talajon elterítve és 10-20 cm mélyen bedolgozva a legsoványabb homokos földet is alkalmassá teszi a növénytermesztésre. Hatását 4-6 évig fejti ki.

Alkalmazásával a műtrágyázás kiváltható. Az alginittel történő talajjavítással jelentős terméstöbblet érhető el. Indító tápanyagként (starterként) fák, cserjék, szőlő ültetésekor, palántázáskor 0,5-3 kg/tő mennyiségben tartós tápanyagpótlásként 5-10 %-ban javasolt a talaj előkészítésekor.

1 kg alginit 1,0-1,3 liter vizet képes megkötni, megtartani, és a növények számára azt fokozatosan átadni. A pázsit és a gyep is meghálálja az 1-2 kg/m2 mennyiségű alginites kezelést, amit 2-3 évente érdemes megismételni. Kiszórás után alaposan meg kell locsolni, vagy ugyanennyi mennyiséget vízben feloldva kiöntözni. Komposztáláskor 15% alginittel dúsítva a komposztot növelhető a komposzt ásványi anyag tartalma. Elősegíti az érlelődést, szagtalanítja és javítja az érett komposzt vízmegkötő képességét. Az alginit korlátlan ideig eltartható.

Amennyiben nem biztos a választásban keressen minket szaktanácsadásért, információért, vagy látogasson el ásványi weboldalunkra!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Alginit átlagos összetétele tonnánként 60 kg humusz, 170 kg mész CaCo3, 9 kg N, 4,2 kg P2O5, 5,7 kg K2O, 10,5 kg Mg, 1,9 kg Fe, 0,1 kg Zn, 0,1 Cu, valamint további mikroelemek, Mn, B, Mo, Co, Ni, Li, ...stb.
praktikus kiszerelés 30 kg/zsák
hatástartama 3-6 év

Termék jellemzők

  • gyors talajjavítás homokos laza területhez
  •  kiváló kondicionáláshoz, növényfejlődéshez
  •  természetes ásványi anyag
  •  62 féle mikró és makróelem