Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kertészeti perlit 100l zsákban 0-3mm

5.358 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. június 14.

Kiváló vízfelvevő és megtartó képesség
Segíti a talaj levegőzését
Steril, csíramentes, semleges
Természetes ásványi anyag
Környezetkímélő
Talajlazító hatású

5.358 Ft
Menny.:db

Leírás

A kertészeti perlit egy természetes üvegásványi vulkanikus kőzet, amely a mikropórusainak köszönhetően rendkívüli vízfelvevő és vízmegtartó képességű. A termesztő közegnek jó levegőzést biztosít. A hőkezelés következtében fertőzés és csíramentes. Önmagában és különböző anyagokkal keverve (tőzeg, homok, erdei talaj, alginit, zeolit, mészkőliszt, stb.) is alkalmazható, így biztosítva a növények gyökérzete számára ideális közeget. Lazítja nagymértékben a talajt. Nagyon könnyű, ezért a dugványok nagy földlabdával szedhetők ki. Kémiailag és biológiailag semleges, ioncserélő képessége nincs, a tápoldat összetételét nem befolyásolja, viszont felszívja és egyenletesen adagolja a növények számára. A növénytermesztés minden területén alkalmazható. Évről évre többször felhasználható, emiatt kíméli a környezetet.

A kisebb szemcseméretű 0-3mm frakció ideális választás a növénytermesztési szakaszban, vagyis kertészeti palántázó, illetve növényházi kultúrákban, ahol kisebb termőközeggel ellátott, vagy termőközegmentes termesztés folyik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

- Kémiai összetétel SiO2 68,0-75,0%; Al2O3 10,0-12,0%; K2O 3,2-4,5%; Na2O 2,8-4,5%; valamint:Fe2O3, CaO, MgO
- Szemcse méret 0,0 - 3,0 mm
- Halomsűrűség 70-95 g/l
- Kémhatás PH 6,8-7,1
- Szervesanyag tartalom 0 %, steril
- Vízfelvevő képesség 480 (m/m)%
- Csomagolás 100 l PE zsákban.
- Tárolás fedett száraz helyen, a nedvességtől óvni kell!

Felhasználási terület

Szántóföldi növénytermesztésben, gyümölcsösben, szőlő ültetvényben, zöldség termesztésben, hobby kertekben a talaj javítására beásva, elkeverve. Virág és dísznövény kertészetben, melegházakban, konténeres, hagyományos vízkultúrás és NFT tápanyagfilm technológiájú termesztéseknél. Mikroorganizmusok tenyésztéséhez.