Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan válasszunk vakondhálót?

Hogyan válasszunk vakondhálót?

A vakondot ismerjük és szeretjük. A rajzfilm után ki ne gondolna a kedves kis karakterre? A kertben viszont nagy ramazurit tud csinálni.

Vakondhálók

Mi lehet a megoldás, amikor feltúrja a féltve gondozott kertet és kupachalmokat gyárt a gyepen?

Védett állat lévén, semmiképpen ne nyúljunk tiltott eszközökhöz, márcsak humánus okoknál fogva sem! Olyan eszközzel orvosoljuk ezt a „problémát”, amivel a vakondnak sem ártunk, de eredményesen védekezhetünk a munkájával szemben és megőrizzük a kert ápolt megjelenését. Ilyen humánus megoldás a vakondháló telepítése. Füvesítéskor a földrétegbe ágyazva, vagy gyepszőnyeg fektetéskor az alá téve a hálót, az megakadályozza, hogy a vakond feljöjjön a felszínre és földtúrásokat hagyjon maga után.

vakondháló

A vakondháló nem tesz kárt a vakondban, csupán korlátot képez előtte az útvonalában. Ma már vakondhálóból is számtalan opciót találunk a piacon. Vásárlás előtt győződjünk meg a minőségéről és hálószemméretéről. A vakond nehogy átbújjon rajta és anyaga erős legyen, hogy telepítést követően sok éven keresztül szolgálja funkcióját. A vakondháló tekercsben kapható, így egyszerűn, mint a szőnyeget tudjuk legurítani a talajra, majd a helyszínen a szükséges méretre vágni. Ne felejtsünk el 20 cm-es átfedéseket képezni, hogy a csatlakozásoknál ne maradjanak rések! A hálót tüskékkel rögzíthetjük a talajhoz.

A vakondhálót négyzetméterenként egy tüskével érdemes rögzíteni és olyan mélyre fektetni (kb. 5-8 cm), hogy a gyepszellőztető kése nehogy belekapjon. Ennél viszont ne kerüljön mélyebbre, hogy a vakond ne tudjon fölé kerülni és ott ásni. Az általunk forgalmazott Nortene Molenet vakondhálók ideális védelmet nyújtanak füvesített területeken, kertben a vakond ellen. Anyaga polipropilén, méretre vágható, időtálló. 44 g/m2, hálószemmérete pedig 15x15 mm. A leírtakból látható, hogy vakondháló választásával anélkül védhetjük meg a kertünket, hogy a kis vakondban bármi kárt tennénk.

A vakondháló telepítésével, használatával kapcsolatban felmerült kérdéseivel keressen minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: vakondháló