Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Talajjavítás természetes úton

Talajjavítás természetes úton

Manapság egyre fontosabb elvárássá válik a környezet védelme. Hatalmas hangsúlyt fektetünk a levegő és a víz védelmére. Az elektromos meghajtású technológia egyre szélesebb teret ölt a károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében. Nem szabad megfeledkezni azonban még egy fontos összetevőről sem, ez pedig a talaj védelme.

Talajjavító ásványok

Mára a műtrágyákkal és a folyamatos termeléssel az emberiség teljesen kizsigerelte a termőföldet. Mesterséges módon próbálják pótolni a hiányzó ásványi és tápanyagokat. Kiégetik a talajt, a növényzet is meggyengülve, a kórokozónak ellenállni képtelenül megbetegednek, ami folyamatos permetezést igényel. Ezt eszik meg az állatok is, ami a körforgás következő lépcsőjén az emberi szervezetbe kerül. Jól látható és könnyen megérthető, hogy ebben az irányban nem várható egészséges megerősödés.

Szerencsére a tudatos gazdálkodásokban, akár nagyüzemi, akár otthoni kiskerti célokról beszélünk, egyre jobban kezd elterjedni a természetes talajjavító ásványok használata. Jó esetben a műtrágyázás teljes kiváltásával, de adott esetben párhuzamos alkalmazásával.

A talajjavító ásványok, mint az alginit, zeolit, mészkőliszt, vagy kertészeti perlit, környezetbarát módon képesek pótolni a növények egészséges fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, segítik a talajéletet, a vízháztartást, a levegőzést, csökkentik a vírusok, baktériumok, pajorok és egyéb kórokozók megtelepedésének veszélyét. Ásványi anyagokkal jól táplált talajban a növényzet erős fejlődésnek indul, egészséges lombozatot ereszt, ellenállóbbá válik a betegségekkel szemben és gazdagabb virágzatot, termést ad. Mondani sem kell, hogy ez az állatok és az ember számára is milyen jelentőséggel bír. A talajjavító ásványok egyaránt alkalmazhatók öncélú kiskerti felhasználásban és mezőgazdasági termesztésben.

Talajba keverve környezetbarát eljárással lehet szép a gyep, szemet kápráztató a dísznövénysor, vagy zamatos és bőven termő a zöldség, gyümölcs. Talajjavító ásványokkal egyaránt segítjük a környezetet, az egészséges talajéletet és a saját komfortunkat, örömünket a növények fejlődése láttán.