Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hagyományos, vagy okos? - Mi alapján válasszunk öntözőrendszer vezérlőt a kertünkbe?

Hagyományos, vagy okos? - Mi alapján válasszunk öntözőrendszer vezérlőt a kertünkbe?

A technika megállíthatatlanul fejlődik. Méretében és tudásában a mai eszközöket össze sem lehet hasonlítani a pár évvel ezelőtti termékekkel.

Öntözőrendszer

Ebben is a fő irány az internet, minden az online térbe kerül, hordozhatóvá válik, távolról irányítható és kis helyen elfér. A ráadás pedig, ha még okos is. Az okos házak egyre elterjedtebbé válnak, kényelmet adnak, megkönnyítik a mindennapi életet.

A ház körüli dolgoktól már a kert sem marad le, nevezetesen pedig az öntözőrendszer. A korábban luxuskiváltságnak ítélt szolgáltatás ma már mindenki számára elérhetőbbé és elterjedtebbé vált. Népszerűsége nem csak a kényelmének tudható, hanem a kertjére adó és figyelő tulajdonos felismerte, hogy az öntözés minőségében slaggal nem pótolható és pontos beállítással az említett eszközzel ellentétben vizet spórol meg. Ez nem csupán a környezettudatosság miatt, de szivattyú nélkül és a növekvő nyári hőmérséklet, valamint csapadék hiányában a vízszámlából kifolyólag is fontos tényező.

öntöző rendszer

Az automata öntözőrendszer eddig abban testesült meg, hogy adott volt egy vezérlő egység, amin a felhasználó beállította, hogy az egyes öntözési zónák mely napokon és milyen gyakorisággal menjenek. Azonban ez minden időjárási körülmény között elindult, hőmérséklettől és csapadékmennyiségtől függetlenül. Utóbbin persze esőérzékelő csatlakoztatásával lehet segíteni, de a beállított öntözési időtől és mennyiségtől nem tér el. Mindez odafigyeléssel egy kiváló alapot ad és nincs is szükség többre, ha a tulajdonos a kert kívánalmai szerint közbeavatkozik és esetleges utóállításokat végez. Aki együtt él a kertjével és nem akarja kiadni a kezéből a teljes irányítást, annak ez tökéletes megoldás.

Öntözésvezérlők

Aki viszont ennél is függetlenebb lenne és használni akarja a technikai újításokat, annak ma már az okos öntözésvezérlő a megfelelő megoldás. A legújabb technológiával az öntözésvezérlő Wi-Fi-n keresztül csatlakozik az internethez, ahol követi az időjárás előrejelzést, területi igények szerint szabályozza az öntözést és a saját beállításait finomítja. Az okos öntözésvezérlő már mindenféle külső beavatkozás, figyelés nélkül professzionális működést nyújt, önállóan szabályozza magát. Az időjárási adatokat követve csúsztatja az öntözést, vagy éppen növel a tartamán. Természetesen aki nem tudja teljes felügyelet nélkül hagyni, annak is meg van a lehetősége, hogy okostelefonján távolról elérje és kövesse, vagy beállításokat végezzen rajta. Egyes modellek csak telefonról, mások a vezérlőn magán is működtethetők.

Bármelyik öntözésvezérlő típust választja, kiemelkedő teljesítményben lesz része. Kínálatunkban szereplő Orbit vezérlők mindegyike magas és megbízható minőséget garantál, amivel nem csak az Ön élete lesz könnyebb, de a kert is meghálálja a gondoskodást. Öntözésvezérlőinkről bővebb tájékoztatást ide kattintva termékkör szerint talál, ahol meg is vásárolhatja az igényeinek megfelelő modellt.

Tartalomhoz tartozó címkék: okos öntözőrendszer öntözőrendszer