Termékcsoportok » « Vissza

Border 45 gyepszegély, ágyásszegély

Gyártó: Nortene / Intermas Kft.

Termékkód: 2012423

716 Ft27% ÁFA-val

 

darabszám:

Border 45 gyepszegély, ágyásszegély

 

Ágyásszegélyek, virágágyások, kiskerti utak, gyalogos járdák, gyepszegély kiépítéséhez tökéletes, hiszen a különböző rétegeket, kertrészeket - füvet, mulcsot, kavicsot –, esztétikus módon határolja el egymástól. Természetes módon illeszkedik környezetébe. Rendkívül könnyen, gyorsan telepíthető. Megakadályozza a fű, és egyéb növények gyökereinek átnövését a burkolt felületekre, virágágyásokba. A leszúrható tüskék biztos rögzítést nyújtanak. Rugalmasságából adódik, hogy esztétikusan beépíthető akár egyenes, akár íves vonalvezetéssel. Formázhatja kör alakúra is, fák, bokrok köré. Gyalogos térkőburkolatnak jó támasztást ad. Az erős, tartós PP anyag megvédi növényeit a fűnyíróval, vagy a szegélyvágóval okozható sérülésektől. Kertépítők elengedhetetlen és ideális kelléke. Környezetbarát, 100% újrahasznosított anyagból készül. A gyepszegély lerakása kertépítéskor, illetve utólagos tereprendezéskor, ágyásszegély kialakításakor is tökéletes megoldást nyújt.

 

Amennyiben nem biztos a választásban  keressen minket szaktanácsadásért, információért!

 

Műszaki jellemzők és javasolt telepítési mód, Border 45 gyepszegély, ágyásszegély:

 

Telepítés lépései:

 

 1. Gondosan jelöljük ki az elhatárolni, szegélyezni kívánt területet!

 

2. A kijelölés mentén egy ásó segítségével árkoljuk ki a megfelelő föld-, vagy fűmennyiséget és helyezzük a szegélyt a talajszintbe vagy a fűnyírási magasságnál alacsonyabb, 1-2 cm-es kiemelkedéssel a talajba.

 

3. Síkfelületen fektessünk egymás mellé néhány gyepszegélyt és a gyárilag kialakított kapcsolódási pontokat illesszük össze.

Border45_gyepszegely_illesztes_120x90.jpg

4. Körök és ívek kialakításához egy erős metszőolló segítségével vágjuk el a vízszintes merevítőket!

Border45_gyepszegely_letetel_120x90.jpg

5. Az összefogatott kerti szegélyt helyezzük be az árokba, majd ezeket a leszúró tüskék segítségével rögzítsük a földbe egy gumikalapács segítségével. Végül földet, dekorkavicsot, mulcsot töltünk mellé, tömörítjük és a kívánt szintbe ütjük, vagy gyeptéglát fektethetünk mellé.

 

Hasznos tippek:

 

  • Egyenes szakaszokon 2-3 db, íves szegély esetén 3-6 db leszúró tüske szükséges méterenként.
  • Kör alakú ágyás kialakításához 2 db Border 45 szegély szükséges.
  • A szegély árokba történő helyezés előtt a kívánt területet elsődlegesen geotextíliával is takarhatjuk, mely megakadályozza a gyomok, kavicságy esetén a por, sár felszínre törését.
  • Ha utólag szeretnénk kialakítani a szegélyt, akkor 30-40 vagy akár 50 cm szélességben is ki kell bontani a szegélyezni kívánt sávot. Ezt a munkát a legjobb tavasszal elvégezni, amikor a helyreállítás után csupasz területet a felülfüvesítést követően rövid idő alatt benövi a gyep

border45_gyepszegely_letetel_2_120x90.jpgborder45_gyepszegely_letetel_3_120x90.jpg

 

  • Szín: fekete
  • Összetétel: UV kezelt PP műanyag, nagyon rugalmasan hajlítható a kívánalmaknak megfelelően
  • Kiszerelés: 1 méter / darab
  • Méret: 100cmx4,5cmx8cm (HxMxSz)
  • Rögzítés: a gyepszegélyben előre kialakított pontokon leszúró tüskével, ami külön kapható
  • Lerakás: speciális előre kialakított csatlakozási pont segítségével könnyen és gyorsan egymáshoz illeszthetők a szegélyek