Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire jó az okos öntözésvezérlő?

Mire jó az okos öntözésvezérlő?

Az már mindenki számára ismert tény, miért praktikus döntés, ha a kertben öntözőrendszert telepítünk. Nem csupán kényelmet és szabadságot ad, de sokkal pontosabb és egyenletesebb öntözést érhetünk el vele, mintha a slag végét fognánk.

Hogyan lehet okos egy öntözésvezérlő?

Pontosan tervezhető vízkijuttatás, ideális időzítés, vízmegtakarítás. Egy hagyományos öntözésvezérlővel már hatalmas lépést tett a világ mindennek irányába, de a technika fejlődésével most értünk el addig, ami már valóban automata öntözésnek nevezhető. Az okos öntözésvezérlők piacra lépésével minden kerttulajdonos elérheti a professzionális öntözésvezérlés adta kényelmet. Egy okos öntözésvezérlőben már nem csupán azt állíthatjuk be, hogy mikor, mennyi ideig tartson az öntözés, hanem igazodik az időjárási körülményekhez és öntanuló mechanizmussal rendelkezik.

Az Orbit B-hyve okos öntözésvezérlőt nyomógombok nélkül, Wi-Fi kapcsolattal a világ minden tájáról, okostelefonról tudjuk működtetni. Nem probléma, ha nem tartózkodunk otthon, de a beállításokon szeretnénk módosítani, vagy megnéznénk az aktuális állapotot. Internet kapcsolattal ezt a nap 24 órájában megtehetjük. A B-hyve okos öntözésvezérlő felcsatlakozik a helyi időjárásállomásra és követi az előrejelzés adatait. A csapadékmennyiség és a hőmérsékleti adatokat feldolgozva dönti el, hogy szükség szerint törölje, vagy módosítson a soron következő öntözésen. Az alapbeállításokat követően folyamatosan tanul, fejleszti az öntözési programot. A még pontosabb működés érdekében érdemes esőérzékelővel is összecsatlakoztatni, hiszen manapság kis területen belül is tapasztalunk eltérő esőzési cellákat. Ezen felül az okos öntözésvezérlőn zónánként be tudjuk állítani az öntözendő terület benapozottságát, az ottlévő növények fajtáit, a talaj összetételét, valamint lejtését.

A felsoroltak alapján a vezérlő még pontosabb működést tud elérni egy régi, hagyományos társához képest. Üzemeltetése nem csupán végtelenül kényelmes, de jól látható milyen praktikusan segíti elő a minél professzionálisabb kertöntözést. A locsolás akkor történik, amikor valóban szükséges és automatikusan elnapolja, ha túlöntözés veszélye merül fel. Ezzel a vízmegtakarítással nem csupán a növényzetnek teszünk jót, de egyaránt a környezetnek és hálózati vízvétel esetén a saját pénztárcánknak is.

Tartalomhoz tartozó címkék: okos öntözőrendszer öntözőrendszer