ipari ásványok Termékek

Gyártók

EdenEgyébK-RAINNortene / Intermas Kft.OASEORBITPedrolloPONTECScottsSPERONITECNOCOOLINGZDS

Mészkőliszt 25 kg

Gyártó: Egyéb

Termékkód: 2511_000

1.507 Ft27% ÁFA-val

darabszám:

Részletes jellemzők

Mészkőliszt 25 kg

 

A talajjavító mészkőőrlemény puha mészkőből készült termék, amely jó nedvszívó képességű, a talajra juttatva gyorsan oldódik, így a növények számára nagy mennyiségben hozzáférhetővé válik. Hatóanyag tartalma 88-93% CaCO3. A zebegényi mészkőből készült őrlemény összetétele kedvező, hiszen a termék 54%-a a 0,25mm-es mérettartomány alatt található.

 

A meszezés hatására csökkenthető a talaj savanyúsága, ennek köszönhetően a talaj számos tulajdonságában javulás következik be. A magas Ca2+ szint növeli a növények csírázási képességét és a csíra növények életben maradását. Fokozza a növények ellenálló képességét. A sárgulásnak induló fű megfelelő vízellátás mellett újra kizöldül.

 

A meszezés termésnövelő hatása legjobban a savanyúságra érzékeny növényeknél mutatkozik. Magyarországon a jelenlegi agrotechnikai színvonal mellett a meszezés gabonaféléknél 0,5-1,5 t/ha, pillangósoknál pedig 30-40%-os terméstöbblet elérését teszi lehetővé. A termék használatával javul a talaj szerkezete, levegő- és vízgazdálkodása, jobb lesz a szerves anyag minősége, csökken a talaj cserepedési hajlama, s a művelő eszközökkel szembeni ellenállása. A kedvezőbb kémhatás és a javuló víz- és levegőgazdálkodás hatására nő a mikroorganizmusok mennyisége, élénkebb lesz a talajélet. Növekszik a légköri nitrogénmegkötés, intenzívebbé válik a nitrifikáció, fokozódik a tápanyagok feltáródása és jobb lesz a műtrágya hasznosulása. Növekszik a növények szénhidrát-, aszkorbinsav- és karotin tartalma.

 

Meszezés hatására jelentősen növekszik a különböző gyümölcsök eltarthatósága és a csonthéjas gyümölcsök termésmennyisége.

Előnyök

Felhasználás:

 

Természetes eredetű üledékes tengeri mészkő meszezőanyag. Savanyú talajok javítására szolgáló őrlemény. Elősegíti a talaj jobb vízháztartását és szerkezetét, ezáltal a növények fejlődését. Mészhiány pótlására szolgál.

 

Garantált beltartalmi értékek: Kalcium min. 23,4%, Magnézium 0,28%, Semlegesítő képesség 36,15%

 

Váltás mobil verzióra

Krain