Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kertészeti perlit 100l zsákban 3-6mm prémium

9.779 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. május 28.
Kiváló vízfelvevő és megtartó képesség
Segíti a talaj levegőzését
Steril, csíramentes, semleges
Természetes ásványi anyag
Környezetkímélő
Talajlazító hatású
9.779 Ft
Menny.:db

Leírás

A kertészeti perlit egy természetes üvegásványi vulkanikus kőzet, amely a mikropórusainak köszönhetően rendkívüli vízfelvevő és vízmegtartó képességű. A termesztő közegnek jó levegőzést biztosít. A hőkezelés következtében fertőzés és csíramentes. Önmagában és különböző anyagokkal keverve (tőzeg, homok, erdei talaj, alginit, zeolit, mészkőliszt, stb.) is alkalmazható, így biztosítva a növények gyökérzete számára ideális közeget. Lazítja nagymértékben a talajt. Nagyon könnyű, ezért a dugványok nagy földlabdával szedhetők ki. Kémiailag és biológiailag semleges, ioncserélő képessége nincs, a tápoldat összetételét nem befolyásolja, viszont felszívja és egyenletesen adagolja a növények számára. A növénytermesztés minden területén alkalmazható. Évről évre többször felhasználható, emiatt kíméli a környezetet.

A nagyobb szemcseméretű 3-6 mm prémium szelektált frakció ideális választás a termőközegben (talaj) való felhasználáskor. Nagymértékben talajlazító hatással bír, ezáltal javítja annak levegőzöttségét. A gyökerek jobban, könnyebben fejlődnek, így a növény erősebb, egészségesebb, ellenállóbbá válik. A zöldségek és gyümölcsök esetében a termés bővebb hozamú, ízletesebb lesz, míg a dísznövények, virágok szebb levélzetűek és virágzatúak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

- Kémiai összetétel SiO2 68,0-75,0%; Al2O3 10,0-12,0%; K2O 3,2-4,5%; Na2O 2,8-4,5%; valamint:Fe2O3, CaO, MgO
- Szemcse méret 3,0 - 6,0 mm
- Halomsűrűség 75-100 g/l
- Kémhatás PH 6,8-7,1
- Szervesanyag tartalom 0 %, steril
- Vízfelvevő képesség 440 (m/m)%
- Csomagolás 100 l PE zsák
- Tárolás fedett száraz helyen, a nedvességtől óvni kell!

Felhasználási terület

Szántóföldi növénytermesztésben, gyümölcsösben, szőlő ültetvényben, zöldség termesztésben, hobby kertekben a talaj javítására beásva, elkeverve. Virág és dísznövény kertészetben, melegházakban, konténeres, hagyományos vízkultúrás és NFT tápanyagfilm technológiájú termesztéseknél. Mikroorganizmusok tenyésztéséhez.