ikon_level.png

H-1106 Budapest,
Fehér út 10.

ikon_telefon.png

Tel.: +36 /1/ 209-2770

        +36 /1/ 209-2771

Fax: +36 /1/ 466-8871

 

mineral@mineralholding.hu

asvany@mineralholding.hu

Alginit

Az alginit a fiatalkorú bazaltos vulkáni kráterekben finom, agyagosodott törmelékkel együtt leülepedett, és anaerob körülmények között megkövesült alga-biomasszából alakult ki. Természetes ásványi anyag, amely 62 elemet tartalmaz, s minden olyan makro- és mikroelem megtalálható benne, amely a komplex talajjavításhoz, kondicionáláshoz és a növények fejlődéséhez szükséges.

alginit_keletkezese.png

(Dr.Solti Gábor nyomán)

 

Átlagos összetétele tonnánként: 60 kg humusz, 170 kg mész CaCo3, 9 kg N, 4,2 kg P2O5, 5,7 kg K2O, 10,5 kg Mg, 1,9 kg Fe, 0,1 kg Zn, 0,1 Cu, valamint további mikroelemek, Mn, B, Mo, Co, Ni, Li, ...stb.

Szerves anyag tartalma magas, a legmagasabb humusztartalmú földek humusztartalmának háromszorosa. A talajba juttatva erőteljesen és kedvező irányban megváltoztatja a talaj szerkezetét és vízháztartását. Az alginit a laza homoktalajok kitűnő talajjavító szere. 2-4 kg/m2 mennyiségben (laza homoktalajok esetében 4-6 kg/m2) egyenletesen a talajon elterítve és 10-20 cm mélyen bedolgozva a legsoványabb homokos földet is alkalmassá teszi a növénytermesztésre. Hatását 4-6 évig fejti ki.

 

Alkalmazásával a műtrágyázás kiváltható. Az alginittel történő talajjavítással jelentős terméstöbblet érhető el. Indító tápanyagként (starterként) fák, cserjék, szőlő ültetésekor, palántázáskor 0,5-3 kg/tő mennyiségben tartós tápanyagpótlásként 5-10 %-ban javasolt a talaj előkészítésekor.

alginit.png

1 kg alginit 1,0-1,3 liter vizet képes megkötni, megtartani, és a növények számára azt fokozatosan átadni. A pázsit és a gyep is meghálálja az 1-2 kg/m2 mennyiségű alginites kezelést. Kiszórás után alaposan meg kell locsolni, vagy ugyanennyi mennyiséget vízben feloldva kiöntözni. Komposztáláskor 15% alginittel dúsítva a komposztot növelhető a komposzt ásványi anyag tartalma. Elősegíti az érlelődést, szagtalanítja és javítja az érett komposzt vízmegkötő képességét. Az alginit korlátlan ideig eltartható.

 

Újdonság, hogy az alginit nálunk már mikroőrlemény formájában is elérhető. Ennek előnyei a következők:

 

A finom pornak köszönhetően sokkal gyorsabb és intenzívebb felszívódást eredményez, ezáltal a tápanyagok jelentősen rövidebb idő alatt hasznosulnak a növényben. Ez erős lökést ad a fejlődésének és az ellenállóképességének. A koncentráltabb hatás eredményeként a felhasznált anyag mennyiségével sokat spórolhatunk, mert számottevően kevesebb is elég belőle.

 

Az alginit a magyar föld kincse. Több lelőhelyen termelik.

 

alginit_banya.png

A vázsonyi szövetkezet pulai külfejtése

 

Szállítási feltételek:

Legkisebb rendelhető mennyiség:

 

Rendelhető online és irodánkban megvásárolható a termékre kattintva:

 

  1. zsákos 30 kg
  2. őrlemény 20 mikron
  3. őrlemény 100 mikron

 

Kérje nagyobb kiszerelésre vonatkozóan ajánlatunkat ide kattintva, igényének pontos megjelölésével!

 

  1. big-bagben, vagy raklapon zsákokban 1 tonna
  2. ömlesztve 25 tonna


Minden jog fenntartva. © Mineralholding Kft. 2005 - 2021

Honlapkészítés: honlapkészítés