Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ICL termékek raktárról - Fűmagok és műtrágyák széles választékban készletről kerti felhasználásra

ICL termékek raktárról - Fűmagok és műtrágyák széles választékban készletről kerti felhasználásra

A gyep szebbé tételére manapság már számtalan fűmag és gyeptrágya rendelkezésre áll. Tekintsük át, hogy a kínálatunkban szereplő ICL termékek hogyan segítenek ebben?

Nálunk készletről vásárolhatja meg a tavaszi indításhoz, vagy éppen a nyári fenntartáshoz szükséges, európai szabványoknak megfelelő ICL fűmagokat és gyeptrágyákat.

Kertépítést, friss füvesítést követően használja a New Grass starter műtrágyát, ami segíti a fűmagok megkötését, gyökeresedését és gyors fejlődését!

ICL fűmagok

Fűmagokat érdemes strapabírás, illetve árnyékoltság szerint választani. Univerzális felhasználásra jó megoldás a Performance fűmagkeverék, mely az ICL saját nemesítésű angolperje fajtája, amiből rövid idő alatt mutatós, többfunkciós gyepfelület alakul ki.

A fényviszonyok nagymértékű váltakozása (napos-árnyékos) esetén olyan fűmagkeveréket érdemes választani, amely mindkét igényt kielégíti és a körülményekhez alkalmazkodni tudó fajták szaporodhatnak el. Erre a Sun&Shade nyújt megoldást.

ICL fűmagok

Ha egyszerre strapabíró és nagy díszítő erővel bíró gyepet szeretnénk, akkor a Supreme hibrid fűfajtákból álló keveréke ideális választás, ami a napos és félárnyékos területeken is jól teljesít. Kifejezetten a hazai klímára kifejlesztett fűmagkeverék a Toscana. Mélyre ható gyökerei ellenállóvá és stressztűrővé teszik, miközben kivételes sűrűségével igazi esztétikai élményt nyújt. Ahol az esztétikum mellett a nagy igénybevétel és taposástűrés is szempont, oda a Rhizome Max fűmagkeveréket ajánljuk.

ICL gyeptrágyak

Már beállt fűfelülethez az ICL palettáján többféle gyeptrágya közül válogathatunk, amik legegyszerűbben a szükségletek és a lebomlás hatástartama és intenzitása alapján választhatók szét 2-3 hónapostól a 4-5 hónaposon át a 8-9 hónaposig. Használatukkal a néhány hónaptól, akár az egész évi tápanyagszükséglet biztosítható. Ne feledjük el azonban, minél hosszabb a hatástartam, annál enyhébb a tápanyag dózis, aminek eredménye képen kevésbé szembetűnő eredményt várhatunk. A hosszú időtartamú lebomlás az általános tápanyagellátást biztosítja, míg a rövidek erősebb dózist adnak, nagyobb löketet a látványos fűfejlődésnek. Következtében gyorsabb, dúsabb a fű növekedése és sötétebb az árnyalata.

Az ICL palettáján azonban nem csupán gyeptrágyák találhatók, hanem a kert más növényei is kapnak támogatást. Érdemes itt megemlíteni a virágágyásokat tápláló 5-6 hónapos lebomlási idővel bíró Osmocote Flora műtrágyát is, amivel a virágok fejlődésének kedvezhetünk.

Aktuális ICL fűmag és gyeptrágya termékválasztékunkat ide kattintva találja meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyeptrágya