Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Valódi automata kertöntözés

Valódi automata kertöntözés
Az automata öntözőrendszer fogalma eddig kimerült abban, hogy a kertben letelepítettük a szórófejeket, megterveztük az öntözési ciklusokat, majd a programozást követően az öntözésvezérlő a megadott időpontban elindította a kert öntözését, majd a lefutást követően leállította.

Mi történik azonban, ha esik az eső? Erre az esőérzékelő nyújtott és nyújt megoldást, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez sem 100%-ban. Ha az érzékelőn nem éri el a limitet a blokkoláshoz, akkor emellett is elindul a program, hiába nincs rá szükség. Ehhez hozzá adódik a hőmérséklet ingadozás és a napos órák változása is. Hűvös időben a gyepnek nincs annyi vízre szüksége, mint kánikulában, vagy nem minden nap. Egy hagyományos vezérlő felügyelet nélkül ezt nem tudja kiküszöbölni.

B-hyve

El fog indulni, ha kézzel nem állítjuk át. Mindez felesleges vízkijuttatást jelent, ami hálózati vízvételnél nem csupán a növényzet rohasztását, de a szükségesnél magasabb vízszámlát is eredményezhet. Erre nyújt megoldást az Orbit új B-hyve okos öntözésvezérlő családja. A B-hyve Wi-Fi hálózattal tudja követni a helyi időjárás állomás előrejelzését, ezért esős, vagy hűvösebb időben automatikusan szünetelteti az öntözést. Az első programozást követően automatikusan tanul, így mindenféle beavatkozás nélkül tudja alakítani az éppen szükséges vízkijuttatást. A vezérlő működése ingyenes applikáció segítségével követhető és programozható, amin specifikus beállításokat végezhetünk a zónák elosztásában árnyékoltság, növénytípusok és lejtés szerint is. Kattintson ide és ismerje meg az Orbit B-hyve okos vezérlőit részletesebben típusok szerint!