Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tavaszi gyepindítás ICL gyepműtrágyákkal

Tavaszi gyepindítás ICL gyepműtrágyákkal

A tavasz indultával eljön az idő, hogy figyelmet fordítsunk a gyepre. A hatékony fűápolás alapjait az ICL fenntartható műtrágyái adják meg.

ICL műtrágyák

A tavaszi gyeptelepítés során nagyon fontos szempont a jó minőségű és megfelelő fűmag, valamint műtrágya használata. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a lassan fejlődő gyepben hamarabb felüti a fejét a gyom, vagy beindulhat a mohásodás folyamata, ezért ennek elkerülése érdekében a fű növekedését, gyökeresedését fel kell gyorsítani.

A cél elérése érdekében remek választást nyújt a Landscaper Pro New Grass starter műtrágya, ami a nitrogén mellett nagy mennyiségben tartalmaz gyökeresedést segítő foszfort. A 2 hónapos hatástartamú, szabályozott lebomlású műtrágya előírt adagolás mellett biztonságos, nem perzseli ki a kelő, gyenge füvet és tartós tápanyagforrást biztosít a számára. A megfelelő tápanyag-ellátottság felgyorsítja a hűvös talaj miatt elhúzódó csírázást, így a kezdeti fejlődés akár 7-10 nappal rövidebb lehet.

Ennek eredményeképpen már a nyár elején is erős, mélyebb gyökérzetű fűvel büszkélkedhet, amely jól fogja viselni a nyári forróságot és az átmeneti kiszárdást. A gyeptakaró tavaszi indító tápanyaggal való ellátása kulcsfontosságú a hajtásnövekedés és a gyepsűrűsödés megindításában. Erre alkalmas megoldást nyújt a LandscaperPro Shade Special gyepműtrágya, melynek magas nitrogéntartalma elősegíti a megritkult gyeprészek gyors besűrűsödését, serkenti a gyep gyors tavaszi regenerálódását. Összetétele már a kiszórás után néhány napot követően látványos eredményt hoz. Magas vastartalmának köszönhetően zöldítő hatású, a moha számára azonban kedvezőtlen környezetet biztosít. Kiemelt nitrogéntartalma segíti a vasion felvételét és zöldítő hatással rendelkezik.

ICL LandscaperPro Shade Special gyepműtrágya

Az ICL LandscaperPro Shade Special kettős hatású, vas- és nitrogéntartalmú műtrágya-készítmény eredményes partnerünk lehet a gyorsabb tavaszi zöldítésben, regenerációban és a moha eltüntetésében, ami akkor is segítséget nyújt, ha esetleg elmaradt az őszi-téli felkészítés, vagy nem megfelelően lett végrehajtva.

A hópenész, vagy a túl nedves talaj hatására kialakult moha a gyep ritkulását, leromlását hozza magával, ami ellen tenni kell. Beállt, jó állapotú gyepfelületek tavaszi indításában pedig az ICL LandscaperPro Maintenance rövid, 2- 3 hónapos hatástartamú gyepműtrágya jelent megfelelő alternatívát, ami megfelelő tápanyag utánpótlást nyújt a gyep intenzív, tavaszi növekedési időszakára magas nitrogén és mikroelem tartalma miatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyeptrágya