Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan válasszunk gyepszegélyt?

Hogyan válasszunk gyepszegélyt?

Gondos kerttulajdonosként megkerülhetetlen szempont a kert megjelenése és rendezettsége. A ház arculatát tovább növeli, ha a kert hozzá hasonlóan szépen kialakított. A tagolás legegyszerűbb módja a gyepszegély.

Szeretne virágágyásokat? - Gyepszegély

Elválasztaná a gyepet a murvától, ágyásoktól, vagy a fák, bokrok életterét alakítaná ki? Mindennek a legegyszerűbb módja a gyepszegély, ami a földbe leásva szinte eltűnik a szem elől, nem zavarja az összképet. A műanyag gyepszegélyek anyaguknál fogva időtállóak, a földbe ásva nem korrodálódnak, sok éven keresztül betöltik funkciójukat.

De mi alapján válasszunk? A piacon számos kivitel létezik, egyre megugró kereslettel, így méltán felmerülhet a kérdés, melyik lesz a számunkra megfelelő?

Őszinte tanácsként azt javasoljuk, hogy a választásnál három dolgot vegyen figyelembe! Az anyagminőséget, méretet és praktikus szerelhetőséget. Az anyagminőség fontos, hogy a gyepszegély szükség szerint jól hajlítható legyen, ne törjön, stabil tartást adjon és hosszú ideig szolgáljon. Ebből fakad a praktikus szerelhetőség is, hogy összeillesztéskor ne csorbuljon.

gyepszegély

A könnyen szerelhető gyepszegélyeket gyorsan lehet telepíteni és egységes vonalat adnak. Rögzítésük hozzá való tüskékkel oldható meg, amit az előre kialakított helyekre szúrhatunk be. Ezek igény szerint darabra vásárolhatók, annak függvényében, hogy egyenes vonalban, vagy hajlítva kerül telepítésre. Egyenes vonalban méterenként 3 tüske is elegendő, míg hajlítva az ív mértékének függvényében arányosan több. A praktikus és gyors kezelhetőséget segíti, hogy a gyepszegélyek 1 méteres darabokban vásárolhatók. A harmadik szempont a megfelelő méret kiválasztása.

A Nortene Border gyepszegélyei közül kínálatunkban a 45 és 78 mm magasak érhetők el. Ha csupán gyepfelület, virágágyás, murvaágy, vagy járda lezárásaként telepítené, akkor elegendő a Nortene Border45-ös gyepszegély választása, ami 45 mm-es szegélymagassággal betölti az elvárt célját. Megakadályozza, hogy a fű a viakolorba nőjön, vagy a murva a fű közé keveredjen. Amennyiben viszont olyan növények, bokrok mellé, köré tesszük, ahol már magasabb szegély szükséges, úgy a Nortene Border78-as gyepszegély választása javasolt, aminek 78 mm-es szegélymagassága által mélyebbre ágyazható be a talajba, vagy éppen igény szerint magasabb perem hagyható a felszínen.

A Nortene Border gyepszegélyek megbízható választást képviselnek és rendkívül egyszerűen telepíthetőek. Végüknél fogva a sínekben összecsúsztatva a méteres darabok egymáshoz rögzíthetőek, a talajba pedig az elfedést megelőzően tüskékkel szúrhatók. Bízunk benne, hogy döntésében tanácsainkkal tudtunk segíteni és kertjében az oda illő gyepszegélyt tudja telepíteni.

További kérdése esetén elérhetőségeinken keressen minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyepszegély kerti szegély