Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Árnyékoló hálók, belátásgátló hálók típusai

Árnyékoló hálók, belátásgátló hálók típusai

Mire alkalmasak az árnyékoló hálók és milyen típusai léteznek? Mi alapján válasszunk vastagságot? Ha most tervez árnyékoló hálót, belátásgátlót vásárolni, segítünk áttekinteni a lehetőségeket!

Árnyékoló hálók

Árnyékoló hálót, vagy másnéven belátáskorlátozót sokféleképpen alkalmazhatunk. Sűrű szövésű hálószövet lévén gátolja az átláthatóságot, de árnyékot is ad. Ezen kedvező tulajdonságának köszönhetően az elsődleges és legnépszerűbb felhasználási területe a belátáskorlátozás. A kerítésre Nortene Bridfix gyorskötözővel egyszerűen felrögzíthető, ami gátolja a kertbe való belátást az utcán járók elől. Természetesen nem csak az utcafronti, de az oldalkerítésre is feltehető, amivel a szomszéd szemei elől alakíthatja ki magánszféráját. Árnyékoló hatásának köszönhetően nem csak a kerítésre teheti fel, de akár a Nap ellen is véd nyári hőségben, így szaletlik, pergolák tetejére is rögzíthető, védelmet, árnyékot adva az alatta tartózkodóknak.

Használata közkedvelt társasházi lakások erkély, vagy terasz korlátaira rögzítve, mely rejtő nyugalmat biztosít a szomszédok kíváncsi tekintetei elől.

Egyszerű megoldása a gépkocsi beállónak is, megvédve a járművet a kánikulától. A belátáskorlátozók árnyékoló hatása mellett meg kell említeni porfogó képességüket is, amellyel poros utak, vagy építkezések mellett valamelyest tompítható a szálló por terjedése. Rögzítése a felületre kifeszítve az említett Nortene Bridfix gyorskötözőkkel fél méteres sűrűségben javasolt, hogy az anyag ne hullámosodjon és megfelelő tartást kapjon a szél ellen.

A Nortene belátáskorlátozók UV állók, anyaguk nagy sűrűségű polietilén, így hosszú élettartammal bírnak. Kínálatunkban raktárkészletünkről megtalálhatók az Extranet és Totaltex nevű modellek különféle színekben és méretekben. Az Nortene Extranet árnyékoló hálók 90 g/m2-es szövési sűrűséggel 80%-os takarást biztosítanak, míg a Totaltex 130 g/m2-es szövési sűrűséggel 95%-os takarást. Az első esetében nagyobb az átláthatóság, sziluettek kivehetők, míg a másodiknál már csak árnyak vetülhetnek át, magasabb minőségű lezárást ad.

Teljesebb értékű korlátozási igény esetén emiatt a Totaltex árnyékoló háló telepítése javasolt, de ha nem elvárás a kiemelt árnyékolás, akkor az Extranet is kielégítő megoldást nyújt, aminek a fényáteresztő képessége magasabb. Kínálatunkat tekintse meg webáruházunkban és segítségért keressen minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: árnyékolóháló