Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alginit őrlemény 500 mikron 10kg

5.200 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. április 23.
 • Szemcseméret: 0.5 mm
 •  Gyors felszívódás
 •  Gazdaságos felhasználás
 •  Természetes tápanyagpótlás
 •  Évente alkalmazandó
5.200 Ft
Menny.:db

Leírás

Alginit őrlemény 500 mikron

Az alginit a fiatalkorú bazaltos vulkáni kráterekben finom, agyagosodott törmelékkel együtt leülepedett, és anaerob körülmények között megkövesült alga-biomasszából alakult ki. Természetes ásványi anyag, amely 62 elemet tartalmaz, s minden olyan makro- és mikroelem megtalálható benne, amely a komplex talajjavításhoz, kondicionáláshoz és a növények fejlődéséhez szükséges.

Szerves anyag tartalma magas, a legmagasabb humusztartalmú földek humusztartalmának háromszorosa. A talajba juttatva erőteljesen és kedvező irányban megváltoztatja a talaj szerkezetét és vízháztartását. Az alginit a laza homoktalajok kitűnő talajjavító szere.

Alkalmazásával a műtrágyázás kiváltható. Az alginittel történő talajjavítással jelentős terméstöbblet érhető el. Indító tápanyagként (starterként) fák, cserjék, szőlő ültetésekor, palántázáskor tápanyagpótlásként javasolt a talaj előkészítésekor.

1 kg alginit 1,0-1,3 liter vizet képes megkötni, megtartani, és a növények számára azt fokozatosan átadni. A pázsit és a gyep is meghálálja az alginites kezelést, amit szezonindító trágyaként tavasszal érdemes elvégezni. Kiszórás után alaposan meg kell locsolni, vagy vízben elkeverve kiöntözni. Komposztáláskor 15% alginittel dúsítva a komposztot növelhető a komposzt ásványi anyag tartalma. Elősegíti az érlelődést, szagtalanítja és javítja az érett komposzt vízmegkötő képességét. Az alginit korlátlan ideig eltartható.

Amennyiben nem biztos a választásban keressen minket szaktanácsadásért, információért, vagy látogasson el ásványi weboldalunkra!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Alginit átlagos összetétele tonnánként 60 kg humusz, 170 kg mész CaCo3, 9 kg N, 4,2 kg P2O5, 5,7 kg K2O, 10,5 kg Mg, 1,9 kg Fe, 0,1 kg Zn, 0,1 Cu, valamint további mikroelemek, Mn, B, Mo, Co, Ni, Li, ...stb.
Alkalmazási területek
Zöldségtermesztésben termőföldbe keverve 50 g/m2
Szabadtéri termesztésnél termőföldbe dolgozva 50-100 g/m2
Szuszpenzió készítése 1 kg alginit mikroőrlemény 20 l vízben elkeverve
Fóliás, üvegházas termesztésben termőföldben elkeverve 5-15%
Palánták, magok ültetése előtt termőföldhöz keverve 50 g/m2
Gyümölcsfák ültetése 50 g/facsemete
Szőlő ültetése 50 g/tő
Cserepes dísznövények termőföldjéhez keverve 15-20%
Dísznövények, díszfák ültetése 25-50 g/tő
Gyepfelület 10 g/m2
Kiszerelés papírzsák
Töltősúly 10 kg
Szemcseméret 0,5 mm

Termékjellemzők:

Forradalmi megoldás!

Miben különbözik a mikro őrlemény a normál alginithez képest?

A finom pornak köszönhetően sokkal gyorsabb és intenzívebb felszívódást eredményez, ezáltal a tápanyagok jelentősen rövidebb idő alatt hasznosulnak a növényben. Ez erős lökést ad a fejlődésének és az ellenállóképességének. A koncentráltabb hatás eredményeként a felhasznált anyag mennyiségével sokat spórolhatunk, mert számottevően kevesebb is elég belőle.

Kiszórása és szuszpenzióként történő alkalmazása évi 3-4 alkalommal javasolt (a virágzás időszakában nem) gyümölcsösökben, zöldségföldeken, valamint díszkertekben.

Dísznövények, bokrok alá 20 g alginit mikroőrlemény kiszórása elegendő, gyümölcsfáknak 50 g, míg gyepfelületen 10-20 g négyzetméterenként. Kiszórás után az alginitet alaposan öntözzük be, vagy eleve vízben elkeverve locsoljuk ki.

 

Alginit mikroőrlemény adagolása

Az alginit mikroőrlemény egy rendkívül finom szemcseméretű, púder szerű természetes anyag. Ez az állag lehetővé teszi a koncentrált, gyors felszívódást. Ennek köszönhetően a benne rejlő gazdag ásványi anyag készletet a megtáplált növény rövid időn belül hasznosítani tudja. Vízben elkeverve és úgy kijuttatva, gyakorlatilag azonnal. Az intenzív koncentrátumnak köszönhetően merőben kevesebb is elég belőle, mint a normál, zsákos termékből. Széleskörű felhasználást tesz lehetővé és emellett költséghatékony.

Javasolt adagolási  100 mikron szemcseméretű alginitőrlemény esetén:

 • Zöldségtermesztésnél termőföldbe keverve: 50 g/m2
 • Szabadtéri termesztésnél a termőföldbe bedolgozva: 50 - 100 g/m2
 • Fóliás/üvegházi termesztésnél a termőföldhöz keverve: 5 - 15 %
 • Palánták és magok ültetése előtt a termőföldhöz keverve: 50 g/m2
 • Gyümölcsfák ültetésénél az ültetendő minden egyes facsemete ültetőgödrének földjéhez adagolva, évente ismételten tövüknél bedolgozva: 50 g/tő
 • Szőlő ültetésénél az ültetendő minden egyes szőlőtőke ültetőgödrének földjéhez adagolva, évente ismételten tövüknél bedolgozva: 50 g/tő
 • Cserepes dísznövények termesztésénél a termőföldhöz keverve: 15 - 20 %
 • Dísznövények, díszfák ültetésénél az ültetendő minden egyes facsemete ültetőgödrének földjéhez adagolva, évente ismételten tövüknél bedolgozva: 25 - 50 g/tő
 • Gyepek telepítésekor felületkezelésre és ezt évente ismételve: 10 g/m2

Szuszpenzióként hasznosítva növelhető a termés minősége, javul a gyümölcskötődés esélye, nő a magbél életképessége.

(A felsorolt adatok ajánlott mennyiségek. A dózisok évenkénti megismétlése javasolt. Az alginit természetes anyag, túladagolni nem lehet, nem okoz perzselést vagy káros hatást nagyobb dózis sem.)